Skip to content

 

Hva er hammertå?

Hammertå er en kontraktur av en eller begge av de ytterste to leddene av andre, tredje, fjerde eller femte tå. Det starter som regel som en mild deformitet som kan rettes ut, men etterhvert som tilstanden forverres vil leddene bli stivere og stivere. Dette er en såkalt degenerativ tilstand som krever tiltak i tidlig fase.

Hva er årsaken til hammertå?

Den vanligste årsaken er en ubalanse i muskel/seneapparatet. Arvelighet, tidligere skade og trange sko er predisponerende faktorer.

Diagnose

Smerter og irritasjon av de ytterste tåleddene ved bruk av sko. Hard hud og blemmer på oversiden, mellom eller under den bøyde tåen. I langtkommede tilfeller kan åpne sår være et stort problem.

Behandling

Godt skotøy med god plass til forfoten er viktig. Man kan også ha god effekt av injeksjoner eller tape. Hvis det er feilstillinger i foten bør man få utført en fotanalyse og se på behovet for innleggssåler. Behandling av fotens ledd kan hjelpe. I langtkommede tilfeller er ofte operasjon eneste utvei.

    

 

Kontakt oss! 

Send oss en melding fra kontaktskjemaet, eller send oss email fra ditt emailprogram ved å trykke på linken under.
 
Ved å trykke på telefonnummeret vårt, kan du ringe oss direkte.

[themify_icon icon=”fa-paper-plane” link=”mailto:brian@majorstuenfysikalske.no” color=”light-blue” style=”large” label=”Email”]
[themify_icon icon=”fa-phone” link=”tel:+4722068630″ style=”large” label=”46545276“]