Skip to content

 

Hva er plantar fascitt?

Dette er den mest vanlige årsaken til hælsmerter. Man har smerter ved plantar fasciens feste til calcaneus (hælbeinet), fordi det over tid er et drag i dette området, som igjen kan føre til opprivning av senefibrene.Hvis dette har stått lenge kan det utvikles en forkalknining i det nevnte senefeste og man kan få en såkalt hælspore.


 

Hva er årsaken til plantar fascitt?

Predisponerende faktorer er hulfot og overpronasjon. I kombinasjon med for mye løping eller gåing kan dette utvikle en betennelsesreaksjon.

Hvordan diagnostiseres tilstanden?

Økende smerter lokalisert til hælen. Ømhet på et bestemt punkt fortil på calcaneus (hælbeinet). Smerter ved oppstart av aktivitet og om morgenen. I noen tilfeller er det konstante smerter.

Hvordan behandles tilstanden?

Avlastning og alternativ aktivitet som ikke belaster området. Betennelsesdempende medisiner over en kort periode kan hjelpe. I tilfeller hvor man har feilstillinger i føtter er det viktig å få utredet årsaken til dette og behandlet det deretter.

    

 

Kontakt oss! 

Send oss en melding fra kontaktskjemaet, eller send oss email fra ditt emailprogram ved å trykke på linken under.
 
Ved å trykke på telefonnummeret vårt, kan du ringe oss direkte.

[themify_icon icon=”fa-paper-plane” link=”mailto:brian@majorstuenfysikalske.no” color=”light-blue” style=”large” label=”Email”]
[themify_icon icon=”fa-phone” link=”tel:+4722068630″ style=”large” label=”46545276“]