Skip to content

 

Hva er hulfot

Hultfot, eller pes cavus, er en tilstand hvor fotbuen er forhøyet. Ofte beskrives dette som høy vrist. Det finnes to forskjellige typer av dette, Pes cavo varus og Pes cavus simplex.

Pes cavo varus er en tilstand hvor foten er fiksert, mens Pes cavus simplex er en tilstand hvor foten er bevegelig. Hælsmerter eller sesamoiditt opptrer ofte hos personer med hulfot.

Hva er årsaken til hulfot?

Den mest aksepterte årsaken er at det foreligger en muskulær ubalanse som kan være forårsaket av nevrologiske forandringer. I noen tilfeller ser vi at dette oppstår som en følgetilstand av sykdommer som  Charcot-Marie-Tooth, Poliomyelitis, Myelodysplasia og Friedreich´s ataksi.

Diagnose

Tilstanden er relativt lett å diagnostisere. Man har konkrete tester som brukes til dette.

Behandling

Varierer i forhold til hva som er årsaken til tilstanden. Har man mistanke om at man er hulfot bør man kartlegge hvorfor dette oppstår. Behandling kan være tøyninger av stram muskulatur, opptrening av funksjon og tilpassede såler for å fordele trykket jevnt under foten. En fotanalyse kan gi spesifikk informasjon om hvilke tiltak som bør iverksettes.

    

 

Kontakt oss! 

Send oss en melding fra kontaktskjemaet, eller send oss email fra ditt emailprogram ved å trykke på linken under.
 
Ved å trykke på telefonnummeret vårt, kan du ringe oss direkte.

[themify_icon icon=”fa-paper-plane” link=”mailto:brian@majorstuenfysikalske.no” color=”light-blue” style=”large” label=”Email”]
[themify_icon icon=”fa-phone” link=”tel:+4722068630″ style=”large” label=”46545276“]