Skip to content

 

Hva er Mortons nevrom?

Dette er en innklemning av en nerve i dens bane mellom tærne. Denne innklemningen fører til at nerven blir irritert og “hovner” opp (nevrom). Nevromet fører til at det blir for trangt for nerven og det er dette som fører til smerter ut i tærne. Den vanligste lokaliseringen er mellom 3 og 4 tå.

Hva er årsaken til Mortons Nevrom?

Den vanligste årsaken er tverrplattfot. Dette fører til for stor belastning under tåballene og dette øker risikoen for å utvikle tilstanden.

Diagnose

Brennende smerter under forfoten og forandret følelse ut i en eller flere tær ved belastning. I langvarige tilfeller kan smertene være konstante. Man er øm ved trykk under tåballene.

Behandling

I tilfeller hvor det er feilstillinger i føttene er det viktig å foreta en fotanalyse for å se om man trenger tilpassede såler. I tillegg til behandling av fotens ledd kan dette i mange tilfeller lindre og fjerne smertene. Ved langvarige problemer, hvor tilpasning av såler og annen behandling ikke fører frem, er operasjon ofte eneste utvei.

    

 

Kontakt oss! 

Send oss en melding fra kontaktskjemaet, eller send oss email fra ditt emailprogram ved å trykke på linken under.
 
Ved å trykke på telefonnummeret vårt, kan du ringe oss direkte.

[themify_icon icon=”fa-paper-plane” link=”mailto:brian@majorstuenfysikalske.no” color=”light-blue” style=”large” label=”Email”]
[themify_icon icon=”fa-phone” link=”tel:+4722068630″ style=”large” label=”46545276“]