Skip to content

 

Hva er Hallux Rigidus?


Den vanligste årsaken til dette er feilstillinger som overpronasjon og falne buer (se plattfot). Dette øker sjansene for å utvikle slitasje i grunnleddet. Andre årsaker kan være overbelastning over tid eller arvelige tilstander.Dette er en begynnende/utviklet slitasje av stortåens grunnledd. Dette fører til stivhet og smerter i leddet og ved langvarige plager opplever man at stortåen blir vanskeligere å bevege. 
Dette kan være veldig plagsomt fordi vi bruker stortåen mye i alt av aktivitet stående og gående. Siden dette er en degenerativ tilstand vil bevegelsen bli dårligere ettersom tiden går. Ofte kan man se en karakteristisk “klump” på toppen av grunnleddet.

Hvordan diagnostiseres tilstanden?

Jo tidligere dene tilstanden blir diagnostisert, jo enklere er den å behandle. Her er det lurt å ta kontakt med en autorisert terapeut med en gang man merker symptomer. Terapeuten vil teste bevegeligheten på grunnleddet for å stille diagnosen. I noen tilfeller trengs røntgen for å se hvor utviklet slitasjen er.

Hvordan behandles tilstanden?

I de fleste tilfeller vil tidlig behandling gjøre at man unngår operasjon seinere.Det er viktig å få utført en grundig fotanalyse for å kartlegge hvor årsaken til problemet ligger. Betennelsesdempende medisin eller injeksjon av steroider kan lindre plagene. I noen tilfeller er man nødt til å operere.

    

 

Kontakt oss! 

Send oss en melding fra kontaktskjemaet, eller send oss email fra ditt emailprogram ved å trykke på linken under.
 
Ved å trykke på telefonnummeret vårt, kan du ringe oss direkte.

[themify_icon icon=”fa-paper-plane” link=”mailto:brian@majorstuenfysikalske.no” color=”light-blue” style=”large” label=”Email”]
[themify_icon icon=”fa-phone” link=”tel:+4722068630″ style=”large” label=”46545276“]